Je besluit een professionele fotoshoot te doen voor je bedrijf. Leuk maar natuurlijk ook spannend! Uiteraard wil je op de foto’s er zo goed en verzorgd als mogelijk uitzien. Wat doe je met je make-up? Doe je dat zelf of kies je voor een visagiste. Waar moet je op letten bij visagie voor een zakelijke fotoshoot?
Ik heb professioneel visagiste Odine van Odine maakt je mooi gevraagd om een aantal tips over visagie voor een zakelijke fotoshoot.

Glim is funest


Bij een fotoshoot binnen wordt vaak gebruik gemaakt van professionele en krachtige flitsers. In dit licht valt veel weg dus je mag best wat meer make-up gebruiken. Het grote voordeel van een visagist is dat er met speciale foto make-up wordt gewerkt die ook nog eens bestand is tegen het zweten en glimmen van de huid. Want glim is echt funest op foto’s. Gebruik daarom ALTIJD een goede matterende poeder op voorhoofd, neus en kin. De delen die namelijk glimmen reflecteren het licht en bij een flits wordt dit dan een witte vlek op de foto. Pas dus ook een beetje op met highlights en oogschaduw met heel veel glans. 

Buiten foto’s maken


Als je kiest voor foto’s buiten dan is een naturel look het beste. Teveel make-up zie je in daglicht heel goed terug op de foto’s.
Voor een natuurlijke make-up gebruik je als basis altijd een primer, dit is een product wat fijne lijntjes opvult. Dan komen de concealer om de vlekjes en plekjes weg te halen en de foundation om de huid te egaliseren. Een blush zorgt voor een frisse uitstraling en kleur in je gezicht. Dit is niet de bedoeling van een foundation!
Mascara en eventueel een eyeliner en oogschaduw maken het plaatje compleet. Oja, vergeet je wenkbrauwen niet!Wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht. Ze verdwijnen op foto’s vooral aan het einde. Dus zet deze een beetje aan met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder.

Professional nodig?


Kom je er zelf niet uit of heb je gewoon niet zoveel verstand van make-up dan is mijn advies om een professional te benaderen. Je foto’s gaan er echt veel mooier van worden! Ook scheelt het de fotograaf een hoop nabewerking wat weer kan leiden tot minder “echte” foto’s.

Een visagist ziet in een oogopslag wat iemands sterke uiterlijke kenmerken zijn en weet deze nog meer te benadrukken.  Daarnaast vinden veel mensen het ook belangrijk om juist de minder sterke punten minder op te laten vallen. Dit kan met make-up allemaal bereikt worden zodat je je nog zelfverzekerder voelt en dit zie je natuurlijk terug op de foto’s!

Blijf dicht bij jezelf


Voor een zakelijke fotoshoot is het van belang dat je dicht bij jezelf blijft. Je wilt een perfect plaatje neerzetten maar nog wel herkenbaar als jezelf. De intentie van een visagist is niet om jou te veranderen in iemand anders maar de beste versie van jezelf door middel van een frisse look met de juiste zakelijke boodschap.

Over Odine


Odine is professioneel visagist met veel ervaring. Bovendien heeft ze diverse haarstylingstrainingen gevolgd om een compleet plaatje te kunnen maken. Ze heeft zich gespecialiseerd in bruidstyling, zowel make-up als haarstyling. Daarnaast heeft ze ook een schoonheidssalon waar ze schoonheidsbehandelingen en fijne massages geeft.

Vraag je je nu af of een zakelijke fotoshoot iets voor jou is? Kijk dan eens bij mijn fotografiepakketten of doe eerst eens laagdrempelig mee met een van mijn photowalks!