Wow, professioneel fotograaf! Het heeft even geduurd voor ik mezelf zo durfde te noemen. Fotograaf is een vrij beroep; iedereen mag zich zo noemen. Ik deed bovendien is iets anders in de marketing en communicatie. Jarenlang was fotografie gewoon een hobby met een voorliefde voor analoge fotografie en de donkere kamer. Echt iets creëren met je handen, dat gaf me zo’n boost, om dan na een avond in het donker die ene prachtige afdruk in handen te hebben. Inmiddels is het digitale tijdperk allang ingetreden en staan er meer dan 10.000 foto’s op mijn iphone…… Maar ook ikzelf heb me ontwikkeld op het gebied van fotografie; de Fotovakschool in Apeldoorn afgerond en ben gestart als ondernemer. 

Scherpstellen en heldere beelden
Starten als ondernemer, ik vond het doodeng, terwijl ik gewoon deed waar ik goed in ben! Maar tegelijk ook heel erg leuk om met mijn eigen zaak bezig te zijn. Een mooie afwisseling naast mijn gezin met lieve man en drie prachtige kids. En het geeft me de kans om er zowel voor mijn gezin te zijn als ook zelf te groeien in waar ik goed in ben. Het is een mooi proces, dat nooit af is. Telkens ontmoet ik nieuwe mensen en komen er nieuwe dingen op mijn pad! 

Na een aantal jaren fotograferen merkte ik dat ik enthousiaster werd van het helpen van ondernemers dan het fotograferen van bijvoorbeeld baby’s. Ik merkte dat de ondernemers waar ik mee samenwerkte een echte zakelijke boost kregen nadat zij hun foto’s gingen toepassen op onder andere hun websites. Ik realiseerde me dat ik niet alleen mijn camera scherp stelde, maar dat ik ook de ondernemer zelf weer op scherp zette. Hele belangrijke vragen voor mij, zoals wie ben je en wat is nu echt je missie, helpen mij de juiste en unieke beelden te maken. En tegelijkertijd zet dit processen in gang bij de ondernemers waar ik mee werk. Dus eerst letterlijk alles scherpstellen, voor heldere beelden!

 

 

Omdat je tegenwoordig met je telefoon zulke goede foto’s kan maken en hem altijd bij je hebt, heb ik een blog geschreven over hoe je zelf goede foto’s maakt met je telefoon. Gewoon bij je thuis, met wat hulp van de spulletjes die je in huis hebt. Lees mijn blog en ga gauw zelf aan de slag met fotograferen voor bijvoorbeeld je eigen blog of social media!
Ik werk graag met het bestaande licht op een locatie. Dat levert een heel natuurlijk beeld op. Fris en zakelijk ook heel goed te gebruiken zonder dat je onpersoonlijk wordt.  Op mijn pagina Mijn foto’s heb ik een aantal van mijn recente zakelijke portretten geplaatst. Je krijgt zo een beeld van mijn fotografiestijl en de mogelijkheden. Ik ben druk bezig mijn portfolio aan te vullen, dus kijk over een tijdje weer om nieuwe foto’s te zien.
Ben jij toe aan het serieuze werk? Werk maken van je website, nieuwsbrief, social media? Neem jij je eigen zaak en jezelf serieus? Dan is het tijd voor passende beelden! En wie weet kunnen we samen tot hele mooie foto’s komen om je bedrijf een mooie boost te geven!

Laat je telefoonnummer of e-mailadres hier achter, dan neem ik even contact met je op om kennis te maken.