Is dat wel nodig een professionele fotoshoot? Ik begin net met mijn bedrijf.

Ja juist als je begint met ondernemen kun je een professionele fotoshoot goed gebruiken. Het is je eerste kennismaking, de eerste indruk die je achter laat bij jouw potentiële klanten. En no need to say, die kan maar beter goed zijn, een eerste indruk maak je maar één keer.

Een goede serie van diverse zakelijke portretten is fijn om te hebben. Die gebruik je op je website bij de ´over mij´ pagina, maar bijvoorbeeld ook om je volgers op social media te laten zien wie je bent, bij een persbericht in de media, een artikel online of als je een lezing of workshop geeft bijvoorbeeld. Je wilt dan wel deskundig en professioneel overkomen. Dus die heerlijke zonnige selfie in je hawaïshirt laatst op het strand voldoet toch niet helemaal…..Maar natuurlijk zit hier wel een spanningsveld. Want je bent natuurlijk helemaal jezelf op die ontspannen vakantiefoto. En nee, je houdt er niet van om een toneelstukje op te voeren voor die zakelijke foto. Dus ga niet ineens met een stropdas op de foto als je die nooit draagt en zoek wel een fotograaf die de moeite neemt je te leren kennen! Dan weet je samen de juiste setting neer te zetten.

Afwisseling

Wat leuk kan zijn, is om je professionele beelden af te wisselen met een goede selfie op zijn tijd. Zeker op social media is het ook weleens fijn om niet alleen maar het perfecte plaatje te laten zien, maar juist ook om de echte jij in beeld te brengen. Op instagram bijvoorbeeld is het zo tof om contacten te leggen met andere ondernemers en verbinding te maken met je toekomstige klanten.  Het helpt als je dan regelmatig een foto van jezelf plaatst. Je klanten leren je zo een beetje kennen. En zo’n zelfportret kun je prima zelf maken. In mijn blog ‘Zelfportret of selfie’ geef ik je een aantal hele handige tips zodat je supermakkelijk goede zelfportretten maakt!

Fijne samenwerking tijdens een professionele fotoshoot

Als je eenmaal eens voor de camera hebt gestaan, dan weet je dat het echt allemaal heel erg meevalt. Dat je geen fashionmodel hoeft te zijn, zeker geen maatje 36 hoeft te hebben en dat dat geforceerde lachje eigenlijk een best spontane lach is! Tenminste bij een goede zakelijke fotograaf met een fijne samenwerking is dat doorgaans wel mijn ervaring. En dan heb je inmiddels ook ervaren dat meer foto’s eigenlijk wel heel handig zijn. Beelden waarmee je jouw verhaal kan vertellen. Wie jij bent en waar je voor staat. Jouw producten of jijzelf in actie. Goede beelden zeggen in een klap zoveel meer dan woorden kunnen omschrijven!

Zelfvertrouwen

Ik kan me voorstellen dat je net even meer vertrouwen nodig hebt om de stap te nemen en voor de camera te gaan staan. Een goede voorbereiding is dan onmisbaar. Lees even mijn blog over hoe je ontspannen aan je fotoshoot begint en download mijn werkboek!

Beeldbank

Een beeldbank bestaat uit een diversiteit aan foto’s die jouw verhaal vertellen. Dus wie je bent en wat je doet. Dat lijkt heel simpel maar daar zit veel meer achter. En natuurlijk niet alleen maar portretten, maar soms zit het hem in de kleinste details. Op mijn website kun je onderaan op mijn homepage gratis een werkboekje downloaden om in te vullen. Dat brengt je stap voor stap dichterbij een zakelijke fotoshoot met foto’s die echt goed inzetbaar zijn. En je bent goed op weg naar de perfecte beeldbank voor je onderneming.

Boost je business

Ondernemers ervaren een ware boost als ze eenmaal hun foto’s goed gaan inzetten. Je hebt dan zoveel aanknopingspunten om je verhaal mee te vertellen, te laten zien wie je bent en waarmee jij je klant gaat helpen. Vooral online is het heel makkelijk je beelden en je verhaal te delen. Op je website en dagelijks op social media. Je hebt altijd inspiratie voor een nieuwe post of blog want je bladert gewoon even door je mapje met foto’s heen!

En wat je nog mist, kun je dan meteen in een lijstje bijhouden. Heb je weer een mooi startpunt voor als je je beeldbank gaat vernieuwen en aanvullen! Want het is de bedoeling dat je lekker gaat groeien en dan groeit je beeldbank met je mee! Je kunt ook altijd je basis beelden aanvullen met foto’s van het seizoen. lekker casual en informeel geschoten tijdens een van mijn gezellige netwerk photowalks bijvoorbeeld!