Hoe vaak ik dat niet hoor… en hoe vaak ik dat zelf ook denk. En dat is natuurlijk de moeilijkheid als je foto’s gaat maken, dan moet je heel oncomfortabel op de voorgrond treden. Jezelf laten zien, zichtbaar durven zijn, je plek claimen. Sommigen doen dat liever 1-op1 met mij nadat we mekaar hebben leren kennen en de shoot goed voorbereiden. In mijn fotografiepaketten; het Doorpakker-Pakket en het Gaervoor-Pakket is daar alle ruimte voor. Anderen ondervinden juist steun aan collega-ondernemers tijdens een van mijn Photowalks. Tijdens deze netwerkwandeling door de stad met een kleine groep ondernemers, maak ik op diverse locaties mooie portretten van jou. Ook Judith Hendriks van VAplaats.nl deed mee aan een Photowalk en was zo enthousiast dat ze er een blog over schreef.

Ook ik mocht in haar blog een aantal tips delen. De eerste tip gaat over zichtbaarheid en hoe jij door meer zichtbaar te zijn, veel meer mensen kunt helpen:

Een tip voordat je überhaupt overweegt om een fotoshoot te doen, want wellicht denk je zelf “waarom is dit nou allemaal nodig”. Of ‘ik ben meer het type voor op de achtergrond’. Je moet vooral ook jezelf blijven, maar bedenk dat je ontzettend veel mensen kunt helpen doordat jij laat zien wie bent en waar je ze mee kunt helpen. Ze krijgen vertrouwen in je doordat ze je een beetje leren kennen. Goede foto’s helpen hier enorm bij. Dus denk maar zo; je kunt door zelf meer zichtbaar te zijn, zoveel meer mensen helpen!

Wil je graag alle tips van mij en Judith lezen ga dan naar https://vaplaats.nl/2020/07/17/aaahhh-een-fotoshoot-9-tips/